Exclusieve woningbouw

HIG Building Solutions is de afgelopen jaren zeer betrokken geweest bij projecten in het hoge segment. Van residentiële villa’s tot luxe penthouses en appartementen. Wij kunnen diverse installaties uitvoeren voor exclusieve woningen, zoals: elektrotechnische installaties, data, beveiliging, audio & video, domotica (in de breedste zin van het woord), ICT, WIFI en netwerken, engineering, BIM, en een volledig lichtplan. 

UV-C-straling tegen virussen

Door het coronavirus zijn we ons meer dan ooit bewust van goede hygiëne en desinfectie. Vooral luchtverversingssystemen hebben hierbij de aandacht. Wanneer er voldoende ventilatie in een pand is, verkleint dit de verspreiding van ziekteverwekkers die luchtweginfecties veroorzaken (zoals het coronavirus) aanzienlijk. Door gebruik te maken van UV-C-straling, wordt de kans op besmetting nihil. In dit artikel leggen we kort uit hoe dat in z’n werk gaat. 

Klantinterview ToekomstBouw

HIG Building Solutions heeft in opdracht van ToekomstBouw de complete E-installatie geleverd en aangebracht in een kantoorgebouw, in het hartje van Alkmaar, welke werd getransformeerd tot een fraai appartementencomplex. “De planning was zeer strak, maar door gebruik te maken van een stekerbare installatie, werd de deadline gehaald door HIG!”, blikt Jos Konijn, hoofd projectleider bij ToekomstBouw, terug.

Nieuwbouw warehouse DL en Jocotrans

Het nieuwe warehouse voor DL en Jocotrans gaat aan hoogste duurzaamheidsnormen voldoen!

HIG al vele jaren een vaste Certified Installer Siemon en CommScope Systimax & Netconnect

De complexiteit van de huidige netwerktechnologie neemt sneller toe dan ooit.

Renovatie Bell Hotel te Zandvoort

In opdracht van Bas Zandbergen Vastgoed hebben wij de mooie opdracht om samen met Rutgers de E & W installatie en het ontwerp te verzorgen voor het nieuwe Bell Hotel.

Klantinterview De Vries en Verburg

De samenwerking tussen bouwbedrijf De Vries Verburg en HIG Building Solutions heeft een rijk verleden. Er zijn al meer dan tien veelzijdige projecten de revue gepasseerd, maar project West End Residence is toch wel de spreekwoordelijke kers op de taart. 

The Arctic Challenge

Na 216 uur, ruim 7000 kilometer en een paar spannende momenten zit het avontuur voor het team Forehand er op. Zij deden mee aan the Arctic Challenge, een unieke en zware toertocht voor personenauto's door Scandinavië.

Klantinterview De Nijs Castricum

Een luxe villa in de omgeving Aerdenhout/Bloemendaal wordt door HIG Building Solutions uitgerust met een volledig domotica systeem in opdracht van De Nijs Castricum. “De gehele woning kan worden bestuurd", vertelt projectleider Rob Duinmeijer.

Pand 5: een uitdagend project

Vanwege uitbreiding van Zandbergen Vleeswaren B.V. in Haarlem, wordt Pand 5 gerealiseerd. Hierbij is HIG Building Solutions nauw betrokken. Projectleider René van ‘t Hof: “Dit project is veelomvattend en daarom echt een leuke uitdaging."

‘Daglicht’ in de ondergrondse parkeergarage

De grootste fietsparkeergarage van de stad. Waar ruim 3700 fietsen een bewaakte plek vinden op de drukke Amsterdamse Zuidas. Diep onder de grond. En toch lijkt het daglicht op deze plek vrij spel te krijgen. Met dank aan HIG Building Solutions.

Appartementencomplex Alkmaar

In opdracht van Toekomstbouw transformeren wij dit kantoorgebouw, in het hartje van Alkmaar, om tot een fraai appartementencomplex

Start nieuwbouw DL Logistics Group / Jocotrans

Op zaterdag 15 juni is in het bijzijn van familie, vrienden, personeel en bouwpartners, feestelijk de eerste paal geslagen ten behoeve van de nieuwbouw van DL Logistics Group en Jocotrans in Bodegraven.

Groeilicht installatie bloemkwekerij Het Gemaal

Voor Bloemenkwekerij het Gemaal hebben wij onlangs de bestaande 230 Volt groeilicht installatie vervangen voor een nieuwe groeilicht installatie.

HIG nu ook als bedrijf Scope 10 gecertificeerd

Al geruime tijd heeft HIG ervaren inspecteurs die onder andere Scope 10 gecertificeerd zijn.

Renovatie Oscar Romero college

Onlangs hebben wij de opdracht ontvangen voor de renovatie en nieuwbouw van het Oscar Romero college in Hoorn. Het project bestaat uit 10.200 m2 verbouw en 2.100 m2 nieuwbouw.

Eerste SCIOS Scope 10 Inspectie

Zojuist onze eerste opdracht ontvangen voor een SCIOS scope 10 inspectie. Mooi dat wij onze klanten ook op dit gebied kunnen ontzorgen.

Luxe appartementen aan het water in Loosdrecht

HIG gaat het West End Residence complex ontwikkelen

Nu ook SCIOS Scope 10 inspecties!

De brandrisico-inspectie SCIOS Scope 10 is op verzoek van het Verbond van Verzekeraars ontwikkeld. Met deze inspectie weet u zeker dat u aan de polisvoorwaarden van uw brandrisicoverzekering voldoet van onder meer: Avéro, Centraal Beheer en Interpolis. 

"Nog even en wij zitten op de mooiste kantoorplek van Waddinxveen"

Nieuwbouw, duurzaam, tijdloos maar wel modern. Dát stond er destijds op het wensenlijstje van Bob Bruijn, eigenaar van Holland Haag. Met het nieuwe kantoorpand in Waddinxveen gaan al die wensen in vervulling. En HIG leverde er, in opdracht van De Vries en Verburg, een bijdrage aan.

HIG werkt aan ondergrondse fietsparkeergarage op de Zuidas

Terwijl er ondergronds hard gewerkt wordt aan de fietsparkeergarage, gaat het gewone leven in de Amsterdamse Zuidas gewoon door. Precíes zoals de gemeente Amsterdam het graag wilde. HIG neemt in opdracht van Van Boekel bij dit project de E- en W-installatie op zich. En zorgt er ook voor dat de gebruikers van de straks in één oogopslag kunnen zien waar er een plekje vrij is voor hun fiets; dankzij het HBF-systeem.

KNX-partnership voor HIG

HIG is vanaf heden een officieel KNX gecertificeerd partnerbedrijf.

 

CO2 reductiedoelstelling resultaten t/m 2016

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wil HIG verantwoord omgaan met eindige energiebronnen en de emissie van CO2 structureel verlagen. Hierbij presenteren we de resultaten  van 2016.

HIG Building Solutions te lezen in het blad 'Onderwijs & Bouw'

Een artikel over de school 'het Molenduin' te Schagen, die wij samen met Toekomstbouw opgeleverd hebben. 

Goed beveiligd dankzij een gecertificeerd alarmsysteem

Ab Ovo schakelde HIG in voor de beveiliging van één van hun bedrijfspanden. “Mocht er nu toch nog iemand binnenkomen, dan zorgt de detectie ervoor dat we de inbreker snel on sight hebben”

Nieuw netwerk voor Rotterdam Ahoy

Een nieuw netwerk graag. Maar dan wel één die toekomstvast is. Zo luidde de wens van Rotterdam Ahoy. HIG zorgde ervoor dat dit netwerksysteem er kwam.

Speeddate: HIG zoekt technische talenten!

Ben jij het technisch talent dat wij zoeken?

Dan willen we graag kennis met je maken! Meld je aan voor de speeddate die gehouden wordt tijdens de Technische Braderie op 15 juni 2017. Vul het speeddate formulier in op de website en meld je vóór 12 juni 2017 aan. Op basis van je profiel zal er een speeddate worden ingepland. Daarover ontvang je bericht met locatie en tijdstip. 

Koekhappen zonder stoppen!

In opdracht van Toekomst Bouw gaan wij de Elektrotechnische installatie maken bij Peijnenburg in Enkhuizen. De verbouwing en uitpreiding gaat plaatsvinden zonder onderbreking van het werkproces.

Goed beveiligd dankzij een gecertificeerd alarmsysteem

Ab Ovo schakelde HIG in voor de beveiliging van één van hun bedrijfspanden. “Mocht er nu toch nog iemand binnenkomen, dan zorgt de detectie ervoor dat we de inbreker snel on sight hebben”.

Kortste route naar een plekje in fietsgarage De Vijfhoek

In de nieuwe ondergrondse fietsenstalling 'De Vijfhoek' in Amsterdam gaan we het HBF systeem leveren en installeren. Deze installatie maakt onderdeel uit van de verschillende E- en W-installaties die wij in deze fietsparkeergarage aan mogen gaan leggen.

Vernieuwing E-installatie van een Datacenter in België

Voor een bekende telecom operator en cloud provider heeft HIG Building Solutions recent een deel van de E-installatie vernieuwd in hun datacenter in België.

Start werkzaamheden Nieuwbouw Hoekstra opleidingen

Deze maand is gestart met de uitvoering van ons project bij het nieuwbouwpand van Hoekstra opleidingen.

Het mooie project Holland Haag luidt 2017 in!

Wij hebben  van Bouwbedrijf De Vries en Verburg  de opdracht ontvangen voor de Elektrotechnische, Data, Beveiliging en IT & Communicatie installaties voor het prachtige nieuwe bedrijfspand van Holland Haag te Waddinxveen. 

HIG Building Solutions verbouwt live datacenter

HIG Building Solutions heeft recent een intensief verbouwingsproject succesvol afgerond bij een grote klant in de telecommarkt. De opdracht werd gegeven in 2015.

CO2 reductiedoelstelling t/m juni 2016

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wil HIG verantwoord omgaan met eindige energiebronnen en de emissie van CO2 structureel verlagen. Hierbij presenteren we de resultaten van de eerste helft van 2016.

Nieuwe Etalage van HIG - Nieuwe website met onze interactieve Dynamiek

Ingegeven door de voortschrijdende digitalisering bestaat vanaf heden ons blad Dynamiek alleen nog als onderdeel van onze nieuwe website. Een website waar we de laatste maanden hard aan gewerkt hebben en waar we reuze trots op zijn. 

Optimaal bereikbaar dankzij slimme communicatie- oplossingen

‘Hoe werkt de loting voor een huurhuis?’ ‘Help, mijn dakgoot is lek, wat moet ik doen?’ Bij woningcorporatie Wooninc. in Eindhoven komen dagelijks meer dan honderd telefoontjes van woningzoekenden en huurders. Om al die bellers zo snel en goed mogelijk te woord te kunnen staan; dát vraagt om slimme communicatie-oplossingen. En daarom schakelde Wooninc. HIG in.

Optimale bereikbaarheid voor Wooninc.

‘Hoe werkt de loting voor een huurhuis?’ ‘Help, mijn dakgoot is lek, wat moet ik doen?’ Bij woningcorporatie Wooninc. komen dagelijks meer dan honderd telefoontjes van woningzoekenden en huurders. Om al die bellers zo snel en goed mogelijk te woord te kunnen staan; dát vraagt om slimme communicatie-oplossingen. 

Comfortabel Wonen in Amsterdam

HIG Building Solutions heeft 11 HIGh-end apartementen gerealiseerd waarbij comfort en luxe hoog in het vaandel staat. Dit heeft geresulteerd in ultra-moderne apartementen met een internationaal karakter.

Nieuwbouw Molenduincollege te Schagen

In januari 2016 is HIG in opdracht van de Toekomstgroep gestart met de elektrotechnische werkzaamheden in het project genaamd ‘VSO-school het Molenduin te Schagen’ (ca 1800m2 bvo).

Vooraankonding Technische Braderie

De jaarlijkse HIG Technische Braderie vindt volgend jaar plaats op 15 juni van 8:00 en 20:00u. Na drie eerdere drukbezochte edities, tijd voor een volgende stap, dus beginnen we de dag vanaf 8:00 uur met een ontbijtje. U bent daarbij natuurlijk van harte uitgenodigd. 

HIG Building Solutions is vanaf heden Avaya GOLD Partner!

HIG Building Solutions werkt al vele jaren samen met Avaya op het gebied van IT en Communicatie. Door de juiste certificering  te behalen en de voortreffelijke prestaties in de afgelopen jaren heeft Avaya besloten om onze business partner status te verhogen naar GOLD. Uiteraard zijn wij hier trots op en hopen we deze samenwerking nog vele jaren voort te zetten. 

Nieuwe accountmanager: Dennis Elsevier

Het salesteam is uitgebreid met een nieuwe accountmanager, Dennis Elsevier. Dennis gaat zich bezig houden met oa. service en onderhoud, en hoe wij hierin de klant nog beter van dienst kunnen zijn. Wij wensen Dennis veel succes met zijn werkzaamheden. 

Dynamiek, mei 2016

In deze Dynamiek:

  • Altijd in dienst van het elftal
  • Wij zijn niet voor niets Dynamisch in Techniek!
  • Domotica voor nog comfortabeler wonen
  • Technische schade aan zwaar materieel

Dynamiek, december 2015

In deze Dynamiek:

  • SIP-trunking, enorme kostenbesparing
  • Partnerovereenkomst Schneider Electric en HIG
  • Passie, ambitie en innovatie in Fryslân!
  • Onderweg naar Truckparking 2.0