Klantinterview Maaral

Autobedrijf Maaral Alkmaar verhuisde half juli 2008 naar een nieuwe locatie. Een nieuw pand met voldoende ruimte om het complete BMW-programma te tonen. Bij de verbouwing van
dit nieuwe pand speelde verlichting een belangrijke rol. Veel en helder licht passend bij de uitstraling van BMW. HIG maakte het verlichtingsplan dat in één keer werd goedgekeurd door het architectenbureau van BMW.

“HIG heeft voor het hele pand - receptie, showroom, verkoopkantoren en werkplaats - een verlichtingsplan gemaakt. De stijl van de armaturen was al door de architect bepaald. HIG heeft daar, rekening houdend met de gewenste uitstraling en technische specificaties, een passend armatuur bij gezocht. Vervolgens heeft HIG uitgewerkt waar de verlichting precies moest komen en hoeveel verlichting in de verschillende delen van het pand nodig was.

Een flinke klus, maar HIG deed veel meer dan dat. HIG kwam bijvoorbeeld met het idee om de in- en uitschakeling van de verlichting aan het alarm te koppelen. Hierdoor zijn we er nu zeker van dat altijd de juiste verlichting is ingeschakeld en dat de verlichting ook altijd op het juiste moment wordt uitgeschakeld. Dat is niet alleen belangrijk voor de uitstraling van Maaral, maar het is ook een belangrijke duurzame oplossing. Zeker als je bedenkt dat in het pand ongeveer 500 armaturen zijn verwerkt.

Over de kwaliteit van de medewerkers van HIG kan ik kort zijn; die is gewoon goed. Het team van monteurs werkte goed samen en leverde uitstekend werk. Ook de afwerking deden de monteurs van HIG zeer secuur. Ze leverden alles in één keer netjes op.

Goede nazorg is bij HIG geen verkoopverhaal, maar wordt echt geleverd. De noodzaak om de aansluiting op het elektriciteitsnet te verzwaren was bekend, maar het heeft een aantal maanden geduurd om via de netbeheerder de juiste aansluiting te krijgen. Daarna was één telefoontje naar HIG voldoende om de aanvullende bekabeling in het pand te laten verzorgen. Deze snelle service is voor mij een belangrijke reden om een volgende keer weer voor HIG te kiezen.”

Robert van Iren
Projectleider verbouwing Maaral

Terug naar het overzicht