Real-time verkeersmonitoring voor project “Ombouw Julianaplein” door HIG Traffic Systems

Om de doorstroming op het Julianaplein in Groningen te verbeteren wordt het Julianaplein op dit moment omgebouwd tot een ongelijkvloerse kruising. Om ervoor te zorgen dat het verkeer kan blijven doorrijden tijdens alle ombouwwerkzaamheden wordt een tijdelijk Julianaplein aangelegd.

In opdracht van het NDW en Groningen Bereikbaar, een samenwerkingsverband van gemeente Groningen, provincie Groningen, Rijkswaterstaat en ProRail,  heeft HIG Traffic Systems een real-time verkeersmonitoringsnetwerk gerealiseerd voor het meten van de verkeersstromen en parkeerterreinen tijdens deze Operatie Julianaplein.

De Technische Braderie van HIG Traffic Systems, kom gezellig netwerken en vier dit jubileum met ons mee!

Op donderdag 2 juni is het zo ver! De zon schijnt weer en niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. We mogen weer bijeenkomen, afspraken maken, beurzen en events bezoeken na een roerige periode. Wij als HIG Traffic Systems vieren ons 40- jarig jubileum en dat doen wij graag met u. De Technische Braderie, waar warmte, sfeer, goed gezelschap en het opdoen van kennis garant staan voor een aangenaam en leerzaam bezoek aan de HIG.

HIG feliciteert het Centrum Ondergronds Bouwen

Het Centrum Ondergronds Bouwen (COB) bestaat onlangs uit meer dan 100 participanten.

Alle participanten in de COB-familie werden getrakteerd op taart! HIG  Traffic  Systems feliciteert het COB!

Veiligheid staat bij HIG Traffic Systems hoog in het vaandel

Onlangs heeft HIG Traffic Systems een succesvolle audit gehad met als resultaat trede 3  van de Social Culture Ladder (SCL).

Gaasperdammertunnel, Hollandtunnel en Maasdeltatunnel voorzien van nieuwe SOS systemen van HIG Traffic Systems!

Incidenten in tunnels hebben een grote impact op de doorstroming en op de veiligheid voor weggebruikers in tunnels en het omliggende wegennet. Branden als gevolg van ongevallen hebben enorme impact (denk aan de Gotthard en de Mont-Blanc tunnels). De lessen uit deze rampen hebben geleid tot vergaande verbeteringen aan passieve (nalichtende vluchtweg aanduiding, gebruik brandwerende materialen) en actieve (noodverlichting, rookdetectie, overdruksystemen en verkeersmonitoring) veiligheidssystemen in tunnels.

Samenwerking met het Centrum Ondergronds Bouwen

Op 18 augustus 2021 heeft HIG Traffic Systems de participatieovereenkomst met het COB (Centrum Ondergronds Bouwen) getekend.

Het COB is een netwerkorganisatie gericht op het verzamelen, ontwikkelen en ontsluiten van kennis over en gerelateerd aan ondergronds ruimtegebruik.

Met de kennis en ervaring die HIG Traffic Systems heeft op het gebied van tunnelveiligheid gaan we zeker een waardevolle bijdrage leveren aan het COB.

Aanpassingen DVM systemen Groot Onderhoud A4 en A9 door HIG Traffic Systems

In samenwerking met Boskalis en Rijkswaterstaat heeft HIG Traffic Systems de DVM (Dynamisch Verkeers Management) systemen op de A4 en de A9 aangepast in verband met groot onderhoud aan de weg. 

HHPL voorziet VZP Brehees en Kerkeind van LED armaturen

De verzorgingsplaats (VZP) Kerkeind is een parkeerplaats met tankstation langs de A58 tussen Tilburg en Moergestel, in de richting Eindhoven. Er schuin tegenover voor de tegenovergestelde rijrichting ligt verzorgingsplaats Brehees.

HIG Traffic Systems plaatst gazenramen tegen vandalisme

Het ANPR systeem welke is bevestigd aan een viaduct boven de snelweg heeft lang te kampen gehad met vandalisme. De camera’s werden meerdere malen uit hun positie naar beneden gedrukt of geslagen met diverse schades als gevolg.

Blackspot in Amsterdam voorzien van LED lijnen

De LED lijnen zijn volgens de gemeente aangebracht op “DE zwartste blackspot”  in Amsterdam, namelijk op de kruising van de Stadhouderskade en de Ferdinand Bolstraat.

Onderzocht wordt of de strips er toe leiden dat er minder door rood gefietst wordt. De proef zal een aantal maanden door de gemeente worden gemonitord.

De gemeente is trots op de innovatie en kijkt met belangstelling uit naar de resultaten van de proef.  Als blijkt dat de proef geslaagd is, overweegt de gemeente dit op overige blackspots toe te passen.

HIG Traffic Systems, uw partner voor verkeerstellingen

Het afgelopen jaar zijn veel verkeersonderzoeken uitgesteld als gevolg van de maatregelen rondom Covid. Inmiddels volgen de versoepelingen elkaar steeds sneller op en de drukte op de wegen neemt weer toe. Dit is het moment om uw verkeerstellingen weer op de rit te krijgen en na te denken over uw toekomstige telplannen.

HIG Traffic Systems helpt en denkt graag met u mee over al uw vraagstukken op het gebied van verkeersmonitoring.

De Moerdijkbrug straalt!

Afgelopen week heeft HHPL de masten op de Moerdijkbrug voorzien van LED armaturen. Het werk is binnen een week uitgevoerd mede dankzij de goede voorbereidingen. HHPL, gevormd door de bedrijven HIG Traffic Systems te Bodegraven en Hoeflake B.V. te Hedel, heeft het werk uitgevoerd in opdracht van Joh. Mourik & Co Holding B.V. Laatstgenoemde partij heeft een overeenkomst met Rijkswaterstaat voor veelomvattend onderhoud in het contractgebied West-Zuid Nederland.

HIG Traffic Systems: geslepen in detectielussen!

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het zagen van detectielussen? Een partij waarop u kunt bouwen, die zich aanpast aan uw planning en werkwijze en die verder gaat waar anderen stoppen?

Met de zaagvrachtwagens, het zaagteam en het projectteam van HIG ontzorgen wij u in al uw vraagstukken over detectielussen. 

Het Maina Soko Ziekenhuis in Zambia is met succes opgeleverd

Na bijna twee jaar hard werken kondigt HIG met trots aan dat het Maina Soko Ziekenhuis in de hoofdstad Lusaka in Zambia met succes is opgeleverd. In samenwerking met onze gerespecteerde partner Ashtrom was HIG verantwoordelijk voor alle elektrische installatiewerkzaamheden in de gebouwen van het ziekenhuis.

Foto: Ministerie van Volksgezondheid Zambia

Harrie training bij HTS

SROI (Social Return on Investment) gaat een steeds belangrijkere rol spelen binnen HTS.

SROI is primair bedoeld om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te geven op werk en/of ontwikkelingsmogelijkheden te bieden.

HH Publicus Lux zorgt voor licht op de op- en afritten van de A58

Van knooppunt Galder tot aan knooppunt de Baars op de A58 is HH Publicus Lux de laatste weken hard aan het werk om de op – en afritten weer in het licht te zetten. De verouderde SOX is vervangen voor de nieuwe LED armaturen.

Pilotproject HIG & Rijkswaterstaat: Hoogtedetectie “Hotspot” A16 Drechttunnel

Incidenten met vrachtwagens hebben in de meeste gevallen een grote impact op de doorstroming. Met name de weggebruikers, overheidsinstanties en hulpdiensten ondervinden hier dan ook de negatieve gevolgen van. Vanwege die reden heeft Rijkswaterstaat de markt uitgedaagd en een aanbesteding uitgebracht voor het bedenken van een oplossing voor dit specifieke vraagstuk.

ISO27001 certificering

In het kader van informatiebeveiliging heeft HIG Traffic Systems de ISO27001 certificering behaald.

HIG Traffic Systems doet het licht aan in Oirschot

Midden in de Corona tijd is de fiets- en wandel brug over het Wilhelminakanaal in Oirschot opgebouwd. De brug heeft de naam Stönner-Meijwaardbrug gekregen, vernoemd naar de 2 soldaten die in 1944 zijn omgekomen bij de bevrijding van Oirschot.

Gemeente Oegstgeest zet de HIG Snelheidsdisplays in

Ook de gemeente Oegstgeest maakt weggebruikers bewust van de gereden snelheid met de Snelheidsdisplays van HIG

De scholen gaan weer open en het wordt weer drukker op de weg. In een tijd waarin het verkeer na een periode van rust weer op gang komt en alle kinderen weer naar school gaan is het belangrijk om de verkeersveiligheid niet uit het oog te verliezen. 

Afgelast: Technische Braderie 14 mei 2020

Door de ontwikkelingen rondom het corona-virus heeft de directie van HIG Traffic Systems besloten ons jaarlijks event, de Technische Braderie naar een nog nader te bepalen datum te verschuiven. 

De mensen welke zich aangemeld hebben, worden via de email op de hoogte gebracht. 

HIG Traffic Systems gaat hard (met zagen) op circuit Zandvoort

Op aanwijzing van de FIA heeft HIG Traffic Systems op het circuit van Zandvoort diverse zaagwerkzaamheden uitgevoerd. Zowel op het circuit als in de pitstop zijn zaagsneden aangebracht ten behoeve van de detectiepunten. Met deze detectiepunten kunnen de tijd- en positiewaarnemingen van de Formule 1 auto’s tijdens de Grand Prix van Zandvoort worden geregistreerd.

Noteer 14 mei in uw agenda, de Technische Braderie van HIG Traffic Systems

Op donderdag 14 mei is het zo ver; de jaarlijkse Technische Braderie van HIG Traffic Systems.  Nieuw dit jaar is de mogelijkheid tot het volgen van instructies voor radar en/of slangtelsystemen en het bijwonen van diverse presentaties zoals 'Het gebruik van ANPR binnen uw Gemeente'. 

HIG Traffic Systems: geslepen in detectielussen!

Sinds januari 2019 heeft HIG Traffic Systems de detectiewerkzaamheden weer compleet in eigen beheer en we gaan als een speer!

 

PRIMEUR VOOR DE LIEFKENSHOEKTUNNEL: HIG Tunnel Gesloten Verlichting (HIG-TGV)

De Liefkenshoektunnel heeft als allereerste tunnel de HIG Tunnel Gesloten Verlichting (TGV) in gebruik genomen. De TGV heeft als doel om weggebruikers extra te attenderen op een tunnelafsluiting. De TGV is door HIG Traffic Systems op maat ontworpen en gerealiseerd in de tunnelinritten richting Gent en richting Nederland.

HIG verbetert de doorstroming op de A16-N3!

Na het uitvoeren van onze engineerings- en installatiewerkzaamheden aan de verkeersregelinstallaties heeft Rijkswaterstaat met behulp van reistijdmetingen geconstateerd dat de reistijden aanzienlijk zijn verbeterd. Zeker tijdens de ochtend- en avondspitsen zijn de reistijden significant afgenomen.

Zien wij elkaar op Vakbeurs Mobiliteit?

Op 27 en 28 november komt de gehele mobiliteitsmarkt samen tijdens Vakbeurs Mobiliteit in Expo Houten. Gedurende twee dagen maken naar schatting 2.300 bezoekers kennis met de nieuwste producten en diensten van de ruim 150 aanwezige bedrijven.

Eindejaarsactie: HIG Connected Slangteller

De eindejaarsactie met de nieuwe HIG Connected Slangteller (HCS) gaat nu in! Bij aanschaf van twee of meer HIG Connected Slangtelsystemen ontvangt u een gratis online tablet of een jaar lang gratis HIG Traffic Net en 4G data abonnement per telsysteem!

HIG goes to Zambia

HIG is proud to announce that we signed a contract with our respected partner Ashtrom for the realization of the Maina Soko Hospital in Zambia.

Gemeente Zaltbommel kiest voor de nieuwe HIG Connected Slangtellers!

De gemeente Zaltbommel heeft ervoor gekozen om het verkeer voortaan met de nieuwe HIG Connected Slangtelsystemen (HCS) te gaan tellen. De HCS beschikt over een ingebouwd modem wat in staat is de teldata automatisch te verzenden naar de backoffice van HIG. Via de HIG Traffic Net website kan de gemeente eenvoudig inloggen en vanaf iedere computer of telefoon met internet de status zien van de telsystemen en direct rapportages maken van de teldata. Wel zo makkelijk!

De jaarlijkse Technische Braderie dopen wij om in het Foodtruck Event van HIG Traffic Systems

Op donderdag 23 mei is het zo ver; de jaarlijkse Technische Braderie van HIG Traffic Systems! Dit jaar dopen wij de braderie om in een echt Foodtruck Event. 

Deze dag biedt een uitgelezen kans om met eigen ogen het aanbod van HIG Traffic Systems te bekijken. Op 'The Wall of Projects' presenteren wij een mooie selectie van onze projecten. Zo kunt u duidelijk zien wat u van ons mag verwachten. 

N31 Traverse Harlingen

Bij Harlingen is de N31 verlegd en verdiept aangebracht waarbij twee onderdoorgangen en een aquaduct zijn gerealiseerd in het kader van het verbeteren van de doorstroming. Het project had een doorlooptijd van twee jaar en in december 2018 heeft HIG Traffic Systems de openbare verlichtingsinstallatie langs de op- en afritten en het onderliggend- en hoofdwegennet succesvol opgeleverd.

HIG Traffic Systems neemt deel aan InfraTech Rotterdam

Met circa 550 exposanten en ruim 20.000 bezoekers is InfraTech de belangrijkste beurs voor de infrastructuur in Nederland.

Reconstructie A16-N3: We zijn van start!

Om de doorstroming en veiligheid op de A16/N3 te verbeteren voert HIG Traffic Systems samen met Boskalis het project “Reconstructie Aansluiting A16-N3” bij Dordrecht uit.

 

HIG Traffic Systems regelt het!

Het binnen 3 weken na aanvraag verwijderen en opnieuw installeren van een complete verkeersregelinstallatie terwijl het kruispunt gewoon open blijft voor verkeer? HIG Traffic Systems regelt het!

HIG Traffic Systems test telmast op botsvriendelijkheid

Systemen boven en naast de weg vormen altijd een obstakel in geval van nood. Hierdoor moeten deze obstakels aan bepaalde eisen voldoen, zo ook de mast voor de telsystemen. We hebben onze meetopstelling als een utility telpuntmast laten testen op botsvriendelijkheid 100NE3. Omwille van het verkrijgen van de benodigde certificering heeft HIG Traffic Systems enkele masten laten sneuvelen. 

Vakbeurs Mobiliteit 28-29 november 2018

Op 28 en 29 november 2018 vindt in Expo Houten de 13e editie plaats van de Vakbeurs Mobilitiet , voorheen bekend als Verkeer, Mobiliteit & Parkeren. Deze geheel op de Nederlandse markt gerichte vakbeurs laat bezoekers kennismaken met alle facetten van het verkeer en mobiliteit. 

HIG Traffic Systems realiseert permanent fietsmeetnet voor Provincie Drenthe

In april heeft de Provincie Drenthe een aanbesteding gehouden omtrent de realisatie van een permanent fietsmeetnet.

Nog een maand en dan is het zo ver, de lustrumeditie van de Technische Braderie bij HIG

Het event van en bij HIG Traffic Systems is een uitstekende gelegenheid om te netwerken en om op de hoogte gehouden te worden van alle noviteiten, de laatste ontwikkelingen in de markt , de producten te bekijken maar gewoonweg ook om te genieten van het lekkere eten gemaakt op de smoker. 

Real-time snelheidsmonitoring met radars in de Liefkenshoektunnel

HIG Traffic Systems heeft in opdracht van de Liefkenshoektunnel een real-time snelheidsmonitoringssysteem ontwikkeld en gerealiseerd, gebaseerd op radartechniek, geschikt voor in de tunnel.

De eerste BFB’s zijn geplaatst!

De BFB is een soort draaideur die een versmalling geeft in gesloten positie om alleen voertuigen op basis van de lokale breedte beperking (2.20m) door te laten. Bredere voertuigen kunnen een ontheffing aanvragen voor deze beperkende maatregel.

150 meetpunten in de Provincie Utrecht

Onder de koepel van het NDW (Nationaal Data Warehouse) realiseerde HIG Traffic Systems 150 meetpunten in de Provincie Utrecht. De meetpunten geven de Provincie Utrecht een totaalbeeld van de mobiliteitsontwikkeling in de provincie.

Groot Onderhoud N211d Provincie Zuid-Holland

In opdracht van de Provincie Zuid Holland heeft HIG Traffic Systems, als partner van Ballast Nedam Infra, het project Groot Onderhoud N211d gerealiseerd. De scope van HIG bestond uit het ontwerpen (ondergronds en bovengronds) en bouwen van een nieuwe VRI en het opwaarderen van drie bestaande VRI’s. 

Inwinnen beladingsgraad vrachtverkeer

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam realiseerde HIG Traffic Systems een systeem voor het inwinnen van de beladingsgraad van vrachtverkeer op de N15. Het systeem, opgebouwd uit Weight in Motion (het wegen an rijdende voertuigen) en de unieke beladingsgraadscanner van HIG genereert informatie over de mate van overbelading van vrachtverkeer en signaleert daarbij trends in overbelading.

Natuurbrug Laarderhoogt

Met natuurbrug Laarderhoogt werd, ter hoogte van de A1 bij Laren een passage gerealiseerd die het mogelijk maakt voor dieren om de snelweg te kruisen. Het werk werd in opdracht van Rijkswaterstaat gerealiseerd door Strukton waarbij HIG de technische installaties voor haar rekening nam. HIG Traffic Systems opereerde hierbij als integraal partners op basis van de contractvorm UAV-GC. De werkzaamheden van HIG waren met name gericht op het aanpassen van de verkeerstechnische installaties op de A1 en het aanbrengen van verlichting onder de beide ecoducten.

Kees Oskam: “Experimenteren tot kunst verheven”

Kees Oskam, wethouder in de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en binnen het College van B&W verantwoordelijk voor de beleidsportefeuille Grondzaken, Verkeer en Vervoer, Openbare Ruimte, Wonen, Vastgoed en Duurzaamheid aan het woord over het pakket aan maatregelen om het zware verkeer in het plassengebied terug te brengen.

Circulariteit? Volop kansen voor het MKB!

We hebben een nieuw kabinet en ook zij hebben de weg gevonden naar een circulaire wereld. Het regeerakkoord geeft aan het “Rijksbrede Programma Circulaire Economie” van minister Kamp voort te zetten en de nog in ontwikkeling zijnde transitieagenda’s onder het “Grondstoffenakkoord” volledig te omarmen. Erick Wuestman vertelt over de voordelen van Circulariteit in het MKB.

HIG werkt aan ondergrondse fietsparkeergarage op de Zuidas

Terwijl er ondergronds hard gewerkt wordt aan de fietsparkeergarage, gaat het gewone leven in de Amsterdamse Zuidas gewoon door. Precíes zoals de gemeente Amsterdam het graag wilde. HIG neemt in opdracht van Van Boekel bij dit project de E- en W-installatie op zich. En zorgt er ook voor dat de gebruikers van de straks in één oogopslag kunnen zien waar er een plekje vrij is voor hun fiets; dankzij het HBF-systeem.

Kentekenherkenning voor een week?

‘Zien en gezien worden’ is het motto bij de diverse instanties welke de belastingen innen voor de gemeentes in Nederland. Het gebruik van ANPR door de Belastingsamenwerking geeft een preventieve werking. ANPR is een techniek waarbij met behulp van camera’s kentekens van voertuigen worden vastgelegd en langs geautomatiseerde weg worden vergeleken met kentekens van voertuigen die op naam staan van personen welke gezocht worden.

{$headers}