HIG Traffic Systems: geslepen in detectielussen!

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het zagen van detectielussen? Een partij waarop u kunt bouwen, die zich aanpast aan uw planning en werkwijze en die verder gaat waar anderen stoppen?

Met de zaagvrachtwagens, het zaagteam en het projectteam van HIG ontzorgen wij u in al uw vraagstukken over detectielussen. 

Het Maina Soko Ziekenhuis in Zambia is met succes opgeleverd

Na bijna twee jaar hard werken kondigt HIG met trots aan dat het Maina Soko Ziekenhuis in de hoofdstad Lusaka in Zambia met succes is opgeleverd. In samenwerking met onze gerespecteerde partner Ashtrom was HIG verantwoordelijk voor alle elektrische installatiewerkzaamheden in de gebouwen van het ziekenhuis.

Foto: Ministerie van Volksgezondheid Zambia

Harrie training bij HTS

SROI (Social Return on Investment) gaat een steeds belangrijkere rol spelen binnen HTS.

SROI is primair bedoeld om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te geven op werk en/of ontwikkelingsmogelijkheden te bieden.

HH Publicus Lux zorgt voor licht op de op- en afritten van de A58

Van knooppunt Galder tot aan knooppunt de Baars op de A58 is HH Publicus Lux de laatste weken hard aan het werk om de op – en afritten weer in het licht te zetten. De verouderde SOX is vervangen voor de nieuwe LED armaturen.

Pilotproject HIG & Rijkswaterstaat: Hoogtedetectie “Hotspot” A16 Drechttunnel

Incidenten met vrachtwagens hebben in de meeste gevallen een grote impact op de doorstroming. Met name de weggebruikers, overheidsinstanties en hulpdiensten ondervinden hier dan ook de negatieve gevolgen van. Vanwege die reden heeft Rijkswaterstaat de markt uitgedaagd en een aanbesteding uitgebracht voor het bedenken van een oplossing voor dit specifieke vraagstuk.

ISO27001 certificering

In het kader van informatiebeveiliging heeft HIG Traffic Systems de ISO27001 certificering behaald.

HIG Traffic Systems doet het licht aan in Oirschot

Midden in de Corona tijd is de fiets- en wandel brug over het Wilhelminakanaal in Oirschot opgebouwd. De brug heeft de naam Stönner-Meijwaardbrug gekregen, vernoemd naar de 2 soldaten die in 1944 zijn omgekomen bij de bevrijding van Oirschot.

Gemeente Oegstgeest zet de HIG Snelheidsdisplays in

Ook de gemeente Oegstgeest maakt weggebruikers bewust van de gereden snelheid met de Snelheidsdisplays van HIG

De scholen gaan weer open en het wordt weer drukker op de weg. In een tijd waarin het verkeer na een periode van rust weer op gang komt en alle kinderen weer naar school gaan is het belangrijk om de verkeersveiligheid niet uit het oog te verliezen. 

Afgelast: Technische Braderie 14 mei 2020

Door de ontwikkelingen rondom het corona-virus heeft de directie van HIG Traffic Systems besloten ons jaarlijks event, de Technische Braderie naar een nog nader te bepalen datum te verschuiven. 

De mensen welke zich aangemeld hebben, worden via de email op de hoogte gebracht. 

HIG Traffic Systems gaat hard (met zagen) op circuit Zandvoort

Op aanwijzing van de FIA heeft HIG Traffic Systems op het circuit van Zandvoort diverse zaagwerkzaamheden uitgevoerd. Zowel op het circuit als in de pitstop zijn zaagsneden aangebracht ten behoeve van de detectiepunten. Met deze detectiepunten kunnen de tijd- en positiewaarnemingen van de Formule 1 auto’s tijdens de Grand Prix van Zandvoort worden geregistreerd.

Noteer 14 mei in uw agenda, de Technische Braderie van HIG Traffic Systems

Op donderdag 14 mei is het zo ver; de jaarlijkse Technische Braderie van HIG Traffic Systems.  Nieuw dit jaar is de mogelijkheid tot het volgen van instructies voor radar en/of slangtelsystemen en het bijwonen van diverse presentaties zoals 'Het gebruik van ANPR binnen uw Gemeente'. 

HIG Traffic Systems: geslepen in detectielussen!

Sinds januari 2019 heeft HIG Traffic Systems de detectiewerkzaamheden weer compleet in eigen beheer en we gaan als een speer!

 

PRIMEUR VOOR DE LIEFKENSHOEKTUNNEL: HIG Tunnel Gesloten Verlichting (HIG-TGV)

De Liefkenshoektunnel heeft als allereerste tunnel de HIG Tunnel Gesloten Verlichting (TGV) in gebruik genomen. De TGV heeft als doel om weggebruikers extra te attenderen op een tunnelafsluiting. De TGV is door HIG Traffic Systems op maat ontworpen en gerealiseerd in de tunnelinritten richting Gent en richting Nederland.

HIG verbetert de doorstroming op de A16-N3!

Na het uitvoeren van onze engineerings- en installatiewerkzaamheden aan de verkeersregelinstallaties heeft Rijkswaterstaat met behulp van reistijdmetingen geconstateerd dat de reistijden aanzienlijk zijn verbeterd. Zeker tijdens de ochtend- en avondspitsen zijn de reistijden significant afgenomen.

Zien wij elkaar op Vakbeurs Mobiliteit?

Op 27 en 28 november komt de gehele mobiliteitsmarkt samen tijdens Vakbeurs Mobiliteit in Expo Houten. Gedurende twee dagen maken naar schatting 2.300 bezoekers kennis met de nieuwste producten en diensten van de ruim 150 aanwezige bedrijven.

Eindejaarsactie: HIG Connected Slangteller

De eindejaarsactie met de nieuwe HIG Connected Slangteller (HCS) gaat nu in! Bij aanschaf van twee of meer HIG Connected Slangtelsystemen ontvangt u een gratis online tablet of een jaar lang gratis HIG Traffic Net en 4G data abonnement per telsysteem!

HIG goes to Zambia

HIG is proud to announce that we signed a contract with our respected partner Ashtrom for the realization of the Maina Soko Hospital in Zambia.

Gemeente Zaltbommel kiest voor de nieuwe HIG Connected Slangtellers!

De gemeente Zaltbommel heeft ervoor gekozen om het verkeer voortaan met de nieuwe HIG Connected Slangtelsystemen (HCS) te gaan tellen. De HCS beschikt over een ingebouwd modem wat in staat is de teldata automatisch te verzenden naar de backoffice van HIG. Via de HIG Traffic Net website kan de gemeente eenvoudig inloggen en vanaf iedere computer of telefoon met internet de status zien van de telsystemen en direct rapportages maken van de teldata. Wel zo makkelijk!

De jaarlijkse Technische Braderie dopen wij om in het Foodtruck Event van HIG Traffic Systems

Op donderdag 23 mei is het zo ver; de jaarlijkse Technische Braderie van HIG Traffic Systems! Dit jaar dopen wij de braderie om in een echt Foodtruck Event. 

Deze dag biedt een uitgelezen kans om met eigen ogen het aanbod van HIG Traffic Systems te bekijken. Op 'The Wall of Projects' presenteren wij een mooie selectie van onze projecten. Zo kunt u duidelijk zien wat u van ons mag verwachten. 

N31 Traverse Harlingen

Bij Harlingen is de N31 verlegd en verdiept aangebracht waarbij twee onderdoorgangen en een aquaduct zijn gerealiseerd in het kader van het verbeteren van de doorstroming. Het project had een doorlooptijd van twee jaar en in december 2018 heeft HIG Traffic Systems de openbare verlichtingsinstallatie langs de op- en afritten en het onderliggend- en hoofdwegennet succesvol opgeleverd.

HIG Traffic Systems neemt deel aan InfraTech Rotterdam

Met circa 550 exposanten en ruim 20.000 bezoekers is InfraTech de belangrijkste beurs voor de infrastructuur in Nederland.

Reconstructie A16-N3: We zijn van start!

Om de doorstroming en veiligheid op de A16/N3 te verbeteren voert HIG Traffic Systems samen met Boskalis het project “Reconstructie Aansluiting A16-N3” bij Dordrecht uit.

 

HIG Traffic Systems regelt het!

Het binnen 3 weken na aanvraag verwijderen en opnieuw installeren van een complete verkeersregelinstallatie terwijl het kruispunt gewoon open blijft voor verkeer? HIG Traffic Systems regelt het!

HIG Traffic Systems test telmast op botsvriendelijkheid

Systemen boven en naast de weg vormen altijd een obstakel in geval van nood. Hierdoor moeten deze obstakels aan bepaalde eisen voldoen, zo ook de mast voor de telsystemen. We hebben onze meetopstelling als een utility telpuntmast laten testen op botsvriendelijkheid 100NE3. Omwille van het verkrijgen van de benodigde certificering heeft HIG Traffic Systems enkele masten laten sneuvelen. 

Vakbeurs Mobiliteit 28-29 november 2018

Op 28 en 29 november 2018 vindt in Expo Houten de 13e editie plaats van de Vakbeurs Mobilitiet , voorheen bekend als Verkeer, Mobiliteit & Parkeren. Deze geheel op de Nederlandse markt gerichte vakbeurs laat bezoekers kennismaken met alle facetten van het verkeer en mobiliteit. 

HIG Traffic Systems realiseert permanent fietsmeetnet voor Provincie Drenthe

In april heeft de Provincie Drenthe een aanbesteding gehouden omtrent de realisatie van een permanent fietsmeetnet.

Nog een maand en dan is het zo ver, de lustrumeditie van de Technische Braderie bij HIG

Het event van en bij HIG Traffic Systems is een uitstekende gelegenheid om te netwerken en om op de hoogte gehouden te worden van alle noviteiten, de laatste ontwikkelingen in de markt , de producten te bekijken maar gewoonweg ook om te genieten van het lekkere eten gemaakt op de smoker. 

Real-time snelheidsmonitoring met radars in de Liefkenshoektunnel

HIG Traffic Systems heeft in opdracht van de Liefkenshoektunnel een real-time snelheidsmonitoringssysteem ontwikkeld en gerealiseerd, gebaseerd op radartechniek, geschikt voor in de tunnel.

De eerste BFB’s zijn geplaatst!

De BFB is een soort draaideur die een versmalling geeft in gesloten positie om alleen voertuigen op basis van de lokale breedte beperking (2.20m) door te laten. Bredere voertuigen kunnen een ontheffing aanvragen voor deze beperkende maatregel.

150 meetpunten in de Provincie Utrecht

Onder de koepel van het NDW (Nationaal Data Warehouse) realiseerde HIG Traffic Systems 150 meetpunten in de Provincie Utrecht. De meetpunten geven de Provincie Utrecht een totaalbeeld van de mobiliteitsontwikkeling in de provincie.

Groot Onderhoud N211d Provincie Zuid-Holland

In opdracht van de Provincie Zuid Holland heeft HIG Traffic Systems, als partner van Ballast Nedam Infra, het project Groot Onderhoud N211d gerealiseerd. De scope van HIG bestond uit het ontwerpen (ondergronds en bovengronds) en bouwen van een nieuwe VRI en het opwaarderen van drie bestaande VRI’s. 

Inwinnen beladingsgraad vrachtverkeer

In opdracht van het Havenbedrijf Rotterdam realiseerde HIG Traffic Systems een systeem voor het inwinnen van de beladingsgraad van vrachtverkeer op de N15. Het systeem, opgebouwd uit Weight in Motion (het wegen an rijdende voertuigen) en de unieke beladingsgraadscanner van HIG genereert informatie over de mate van overbelading van vrachtverkeer en signaleert daarbij trends in overbelading.

Natuurbrug Laarderhoogt

Met natuurbrug Laarderhoogt werd, ter hoogte van de A1 bij Laren een passage gerealiseerd die het mogelijk maakt voor dieren om de snelweg te kruisen. Het werk werd in opdracht van Rijkswaterstaat gerealiseerd door Strukton waarbij HIG de technische installaties voor haar rekening nam. HIG Traffic Systems opereerde hierbij als integraal partners op basis van de contractvorm UAV-GC. De werkzaamheden van HIG waren met name gericht op het aanpassen van de verkeerstechnische installaties op de A1 en het aanbrengen van verlichting onder de beide ecoducten.

Kees Oskam: “Experimenteren tot kunst verheven”

Kees Oskam, wethouder in de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en binnen het College van B&W verantwoordelijk voor de beleidsportefeuille Grondzaken, Verkeer en Vervoer, Openbare Ruimte, Wonen, Vastgoed en Duurzaamheid aan het woord over het pakket aan maatregelen om het zware verkeer in het plassengebied terug te brengen.

Circulariteit? Volop kansen voor het MKB!

We hebben een nieuw kabinet en ook zij hebben de weg gevonden naar een circulaire wereld. Het regeerakkoord geeft aan het “Rijksbrede Programma Circulaire Economie” van minister Kamp voort te zetten en de nog in ontwikkeling zijnde transitieagenda’s onder het “Grondstoffenakkoord” volledig te omarmen. Erick Wuestman vertelt over de voordelen van Circulariteit in het MKB.

HIG werkt aan ondergrondse fietsparkeergarage op de Zuidas

Terwijl er ondergronds hard gewerkt wordt aan de fietsparkeergarage, gaat het gewone leven in de Amsterdamse Zuidas gewoon door. Precíes zoals de gemeente Amsterdam het graag wilde. HIG neemt in opdracht van Van Boekel bij dit project de E- en W-installatie op zich. En zorgt er ook voor dat de gebruikers van de straks in één oogopslag kunnen zien waar er een plekje vrij is voor hun fiets; dankzij het HBF-systeem.

Kentekenherkenning voor een week?

‘Zien en gezien worden’ is het motto bij de diverse instanties welke de belastingen innen voor de gemeentes in Nederland. Het gebruik van ANPR door de Belastingsamenwerking geeft een preventieve werking. ANPR is een techniek waarbij met behulp van camera’s kentekens van voertuigen worden vastgelegd en langs geautomatiseerde weg worden vergeleken met kentekens van voertuigen die op naam staan van personen welke gezocht worden.

Internationale aandacht voor onze +Lichtlijn

In samenwerking met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk is op 14 februari een bijzonder pilotproject van start gegaan. Op het kruispunt Goudsestraatweg/Vrije Nesse werd een HIG+Lichtlijn toegevoegd aan de  verkeersregelinstallatie. Met de HIG+Lichtlijn wordt ingespeeld op de stijgende trend van verkeersslachtoffers. Hierbij speelt, volgens diverse (inter)nationale onderzoeken het smartphone gebruik een belangrijke rol. 

Elke dag een stapje vooruit

10.000 ton asfalt in een weekend, twee asfaltsets, vijf frezen en 75 trailers. Hermiel Boersen, projectleider bij Boskalis, praat er met het grootste gemak over. “Als je een dergelijke operatie vaak meemaakt gaat het je steeds gemakkelijker af” zegt hij. “Maar het is nooit optimaal genoeg, na elk grootst opgeschaald weekend zoek ik verbeteringen. Die ambitie moet er altijd zijn”. 

Metamorfose van de A15

43 Kilometer weg. Ruim 200 portalen. 3500 lichtmasten. 500 km kabel. 100 onderverdeelstations. Hans Nuhn praat met trots over de klus die op de A15 is geklaard. De afgelopen vijf jaar werkte hij met een team gemotiveerde collega’s aan de metamorfose van de A15. “Een enorme opgave want we moesten geruisloos komen tot een verbreding van drie naar zes rijbanen. Met de hoge verkeersintensiteit op de A15 was de opgave om de doorstroming optimaal te houden en de veiligheid van het verkeer maximaal te borgen”.

Project Ruimte voor de Waal - "Wij hebben een steen verlegd"

“Een bijzonder interessante ervaring was het”. Aan het woord is Niko Poolen, tot april van dit jaar was hij projectdirecteur op het project Ruimte voor de Waal, het ingrijpende infrastructurele werk bij Nijmegen. “Eigenlijk zat ik altijd aan de opdrachtnemers kant en nu mocht ik opdrachtgever zijn”.

Wij zorgen ervoor dat u 't weet!

Laten we 't u maar eens makkelijk maken. Hoe ontwikkelen zich verkeersstromen binnen uw gemeente? Te veel vrachtverkeer op wegen die daarvoor niet bedoeld zijn? Gebruiken fietsers wel de fietsroutes zoals u die bedacht had? Fijn om te weten natuurlijk. Om plannen te maken of juist om maatregelen te overwegen. 

HIG Traffic Systems helpt u daarbij en de komende maanden maken wij dat 'weten' helemaal reuze aantrekkelijk want we knallen het jaar uit! 

Verkeer, Mobiliteit & Parkeren 22/23 november 2017

Op 22-23 november 2017 vindt in Expo Houten de 12e editie plaats van Verkeer, Mobiliteit & Parkeren, voorheen bekend als de Dag van Verkeer & Mobiliteit. Deze geheel op de Nederlandse markt gerichte vakbeurs laat bezoekers kennismaken met alle facetten van verkeer, (slimme) mobiliteit en door toenemende interesse van bezoekers is het segment ‘parkeren’ toegevoegd aan de beurs.

 Voor meer informatie of registratie, klikt u op onderstaande link. 

 http://verkeerenmobiliteit.nl/nl/home

 Het standnummer van de HIG is 2.022. Wij verwelkomen u graag. 

CO2 reductiedoelstelling resultaten t/m 2016

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wil HIG verantwoord omgaan met eindige energiebronnen en de emissie van CO2 structureel verlagen. Hierbij presenteren we de resultaten  van 2016.

HIG werkt aan fietsenstallingen 2.0!

De toenemende vraag naar stallingscapaciteit voor fietsen in met name de grote steden heeft ervoor gezorgd dat ProRail, maar ook lokale overheden, fors inzetten op het realiseren van nieuwe stallingslocaties. HIG Traffic Systems voegt binnen deze nieuwe stallingen het unieke HBF 2.0 systeem toe.

HIG in De Wereld van de Ondernemer

Het afgelopen halfjaar hebben wij een aantal spraakmakende innovaties geïntroduceerd die tot veel aandacht in de (inter)nationale media hebben geleid.

Onlangs werden wij benaderd door "De wereld van de ondernemer", een platform van de Persgroep.

Alarm gaat af: Opnieuw een wanbetaler

Naast de preventieve werking van ANPR  binnen uw regio , kan de HIG voor u ook kentekens scannen van voertuigen binnen een door u aangegeven gebied.  De hoeveelheid hits geeft u een indicatie of opsporing met gebruik van ANPR rendabel is. 

Een dag of een week ANPR? Geen probleem bij de HIG

ANPR apparatuur kopen is een grote investering waarbij men niet alleen een voertuig dient aan te schaffen maar ook een goed bemande backoffice moet inrichten. Vaak een grote investering. Het huren van een ANPR voertuig is een uitstekende oplossing voor de Belasting Samenwerking  en de Politie. 

Startsein voor proef met energie uit bermplanten in Provincie Utrecht

De provinciale weg N401 bij Kockengen heeft een primeur. Een extra verkeersmeetpunt van HIG Traffic Systems langs deze weg gaat een jaar lang proefdraaien op energie die wordt opgewekt uit bermplanten. 

{$headers}