Harrie training bij HTS

SROI (Social Return on Investment) gaat een steeds belangrijkere rol spelen binnen HTS.

SROI is primair bedoeld om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kansen te geven op werk en/of ontwikkelingsmogelijkheden te bieden.

Overheden zoals gemeenten vragen bij overheidsopdrachten (inkopen en aanbestedingen) aan hun leveranciers om deze personen een (ontwikkel)kans te geven binnen hun organisatie zolang zij een overheidsopdracht van de gemeente uitvoeren. Dit kan d.m.v. sociaal inkopen, BBL-ers, maar ook door deze personen een plek te geven binnen de organisatie.

Als HTS willen we meer bewustwording in de organisatie creëren omtrent de SROI zodat er tijdens opdrachten, werkzaamheden, het zoeken naar nieuwe collega’s en in de werkplaats gedacht wordt in mogelijkheden om dit in te zetten. Collega’s die via deze weg binnenkomen zijn loyaal, willen zich graag bewijzen en zijn met een beetje extra hulp een waardevolle collega.

Hieruit ontstond ook het doel om op elke afdeling een aanspreekpunt hebben voor eventuele nieuwe collega’s, ook wel een “Harrie” genoemd. Harrie is de personificatie van de ideale collega-werknemer die begeleiding op de werkvloer geeft aan werknemers met een arbeidsbeperking.

Harrie staat voor:

  • Hulpvaardig
  • Alert
  • Rustig
  • Realistisch
  • Instruerend
  • Eerlijk

Uiteraard wordt je niet zomaar een Harrie. Inmiddels hebben verschillende medewerkers van HTS een cursus van 2 dagen gevolgd. De cursisten zijn allemaal geslaagd en mogen zichzelf vanaf nu interne Jobcoach noemen (In de volksmond “Harrie” ) 

Terug naar het overzicht
{$headers}