Zeeland Innovatief: Real-time Verkeersdata nu Beschikbaar voor Fietsers en Voertuigen dankzij HIG Traffic Systems

In opdracht van het NDW, de Provincie Zeeland en het Waterschap Scheldestromen is HIG Traffic Systems onlangs begonnen met het continu verzamelen en leveren van real-time verkeersgegevens binnen de provincie Zeeland.

Naast het meten en registreren van fietsers en gemotoriseerde voertuigen op meer dan 175 locaties, worden ook het aantal landbouwvoertuigen over 24 meetlocaties gemeten en gerapporteerd. Het gemotoriseerde verkeer wordt gemeten met behulp van detectielussen in het wegdek, terwijl voor het registreren van fietsers gebruik wordt gemaakt van drukgevoelige sensoren die in het wegdek zijn ingegoten. 

Na de succesvolle uitrol van alle systemen door de projectenafdeling van HIG Traffic Systems zijn de meetsystemen overgedragen aan de Servicedesk van HIG Traffic Systems. Vanuit de Servicedesk wordt ervoor gezorgd dat de systemen optimaal blijven presteren en continu goede verkeersgegevens blijven leveren.

Benieuwd naar wat de provincie met de verkeersdata doet? Via de link kun je meer informatie vinden: Verkeerscijfers | Provincie Zeeland

Wij kijken uit naar een prettige en jarenlange samenwerking met het NDW, de provincie Zeeland en het Waterschap Scheldestromen!

Terug naar het overzicht
{$headers}