Wil jij, net als Patrick Hoogendam, het verschil maken voor miljoenen weggebruikers?

Lees dan over Patrick's ervaringen als Field Engineer Verkeerssystemen bij HIG Traffic Systems!

HIG Traffic Systems is een toonaangevend specialist binnen de infratechniek. Wij ontzorgen onze opdrachtgevers van A tot Z, met een toegewijd team dat zich inzet voor innovatieve en betrouwbare verkeersoplossingen. Een belangrijke rol hierin wordt vervuld door onze Field Engineers Verkeerssystemen. Patrick Hoogendam, die al sinds 1990 bij HIG werkt, vertelt je meer over deze dynamische functie.

Patrick is Field Engineer Verkeerssystemen bij HIG Traffic Systems en heeft jarenlange ervaring met uiteenlopende verkeerssystemen. "Het werk is ontzettend divers", begint hij enthousiast. "Ik ben verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van verschillende systemen, zoals stilstanddetectie in tunnels, verkeersmonitoringssystemen en openbare verlichting. Geen dag is hetzelfde – soms ben ik bezig met het oplossen van storingen, soms werk ik aan projecten door heel Nederland."

Afwisseling en flexibiliteit

Wat maakt het werk als Field Engineer Verkeerssystemen zo boeiend? "Het is de afwisseling," legt Patrick uit. "Je weet nooit wat je die dag te wachten staat. Soms vertrek ik direct vanuit huis naar een locatie, soms ga ik eerst naar de zaak om materiaal op te halen. Je overlegt met de servicedesk over de storingen, zorgt ervoor dat je de juiste spullen hebt, en dan ga je aan de slag. Je kunt bijvoorbeeld op een hoogwerker staan om een camera te installeren, of samenwerken met collega’s om een volledig systeem voor verkeersmonitoring op te zetten.

Patrick benadrukt ook het belang van flexibiliteit en samenwerking in zijn werk. "Het is belangrijk om goed te kunnen schakelen, zeker als je met meerdere teams samenwerkt – van de afzetploeg tot de monteurs op de grond. Soms werk je met een hele ploeg om een telpunt met zonnepaneel te installeren. Ik werk niet direct met klanten, maar soms kom ik tunnelbeheerders tegen als ik aan het werk ben in een tunnel."

Werken bij HIG
Wat maakt werken bij HIG zo bijzonder voor Patrick? "De vrijheid en diversiteit”, vertelt hij. “Je bent veel onderweg en je komt op allerlei plekken in Nederland, van Limburg tot Groningen. Daarnaast is de sfeer bij HIG heel fijn: het is een informele, platte organisatie waar iedereen elkaar kent. Er is altijd ruimte voor ontwikkeling en cursussen. Of je nu een jonge monteur bent of al jaren in het vak zit, je krijgt de kans om te groeien."

Patrick voegt eraan toe: "Bij HIG word je gewaardeerd om wie je bent. Er is altijd ruimte voor een gesprek, en ideeën worden serieus genomen. Bovendien is het materiaal goed verzorgd en kun je snel schakelen als dat nodig is. Dat maakt het werken hier echt prettig."

Solliciteer!

Wil jij ook bijdragen aan de verkeersveiligheid in Nederland en een verschil maken als Field Engineer Verkeerssystemen bij HIG? Dit moet je weten, volgens Patrick: "Je moet een drive hebben om het beste uit jezelf te halen en van aanpakken houden. Het is geen kantoorbaan; je bent constant onderweg, en je moet veelzijdig zijn. Soms werk je met een laptop, soms sta je met een schep in je handen. En dat maakt het zo leuk!"

Sluit jij je aan bij ons team? Solliciteer nu via onderstaande link en ontdek de mogelijkheden bij HIG Traffic Systems!

Field engineer verkeersystemen - HIG - Dynamisch in techniek

Terug naar het overzicht
{$headers}