"Maak het verschil voor miljoenen weggebruikers: Wesley Spaan over zijn Rol als Uitvoerder bij HIG Traffic Systems"

HIG Traffic Systems is een volwaardig partner en onafhankelijk specialist binnen de infratechniek. Hun verkeerstechnische installaties bieden kwaliteit en veiligheid voor mens en maatschappij. Bij alle projecten ontzorgen ze hun opdrachtgevers van A tot Z. Een belangrijke werknemer in dat proces is een uitvoerder verkeerssystemen. Wesley Spaan legt je uit wat deze functie inhoudt.

Wesley Spaan is al bijna 10 jaar werkzaam bij HIG Traffic Systems. “Ik ben begonnen met een BBL-opleiding voor monteur en ben inmiddels doorgegroeid naar uitvoerder”, vertelt hij. In zijn werk houdt hij zich bezig met de projectplanning, het inplannen van de monteurs en onderaannemers en zorgt hij ervoor dat het project op tijd en volledig wordt opgeleverd. “Ik zorg er natuurlijk altijd voor dat het werk kwalitatief en veilig uitgevoerd wordt. Je controleert het werk en je zorgt dat alles volgens de normen en voorschriften wordt gemaakt.”

Snel schakelen

Het werk is volgens Wesley erg gevarieerd. “Elke werkdag is verschillend. De ene dag zit ik op kantoor bij HIG en houd ik me bezig met plantechnische- en administratieve zaken. De andere dag ben ik op locatie en onderhoud ik het contact met de opdrachtgever, begeleid ik waar nodig de werkzaamheden en ben ik aanwezig om snel te schakelen als er iets tegen zit.” 

Als uitvoerder moet je je dus goed kunnen aanpassen. “Weersverwachtingen kunnen tegenzitten, soms valt de ondergrond tegen dan voorspelt of kom je een leiding tegen die anders loopt dan aangeven is op de tekening. Daar moet je dan een oplossing voor verzinnen”, aldus Wesley. Ook een opdrachtgever kan tijdens het project wensen bijstellen. “We overleggen dan met de opdrachtgever en eventueel nog met de project engineer om te kijken wat er mogelijk is.”

Werken bij HIG

Wat het werk zo leuk maakt voor Wesley? “De afwisseling: ik ben niet iemand die een hele week binnen wil zitten, maar ook niet iemand die continue buiten wil zijn. Dit is dus de perfecte afwisseling voor iemand als ik! Je komt op alle plaatsen in Nederland, dat vind ik leuk.” Daarnaast vindt hij het team bij HIG ook heel leuk. “De sfeer is hier goed: we hebben een standaard vrijdagmiddagborrel en er zijn ook verschillende uitjes.”

Wesley vervolgt: “HIG is een klein bedrijf in tegenstelling tot andere bedrijven, dus je hebt korte lijnen. Bij HIG ben je ook geen nummertje zoals in een groter bedrijf soms wel het geval is. Als er iets is kan je altijd overal naar binnen stappen voor advies en denken de collega’s mee. Als je bepaalde ideeën hebt staan ze ervoor open om naar je te luisteren en te kijken naar de mogelijkheden.”

Solliciteer

Sluit jij je aan bij het team van HIG? Dit moet je weten volgens Wesley: “Iemand die hier wil komen werken moet bereid zijn om 's nachts of in het weekend te werken. Het komt niet heel veel voor, maar het zou zo af en toe kunnen gebeuren. Je hoeft nooit bang te zijn om dingen te vragen. Iedereen leert elke dag weer wat nieuws.”  

Heb jij ook interesse om te werken bij HIG Traffic Systems als Uitvoerder?  solliciteer dan op de vacature.

Terug naar het overzicht
{$headers}