Klantinterview BBHD Architecten

“Ons bureau is onlangs genomineerd voor de tweejaarlijkse Scholenbouwprijs 2008: we hebben voor de gemeente Zijpe de Brede School ‘t Zand ontworpen én gebouwd. HIG Elektrotechniek heeft daar aan meegewerkt.

Brede School ‘t Zand is een ruimtelijk en multi­ functioneel ontwerp geworden dat mooi past in de landelijke omgeving. Inmiddels zijn er twee scholen in ondergebracht, een hobbyclub en kinder­ en naschoolse opvang. Bij de bouw van de school hebben we voor het eerst samengewerkt met HIG. Doordat de gemeente koos voor een openbare aanbesteding, zijn we met ze in contact gekomen.

HIG heeft de opdracht verkregen en de verantwoording genomen voor de e­installatie, de verlichting, de regeltechnische installatie en de brandmeldinstallatie. Gaandeweg het project bleek hoe flexibel ze zijn: tijdens de bouw kwamen we er achter dat de architect geen rekening had gehouden met ruimte voor armaturen in het plafond.

Samen met HIG hebben we daarvoor een budgetneutrale oplossing kunnen bedenken. Er hangen nu in de gang met de vide enkele fraaie hanglampen, precies zoals de architect het wilde! Zo konden we tijdens het project al snel gebruik maken van de flexibiliteit en expertise van de medewerkers van HIG.

Met deze school zijn we tot de laatste ronde voor de Scholenbouwprijs 2008 gekomen. Een mooie prestatie, zeker gezien het beperkte budget dat beschikbaar was.

We zijn erg trots op het project, dat spreekt voor zich. En we zijn blij dat we HIG hebben leren kennen. Ik begreep dat tot nu toe alles foutloos verlopen is bij de elektrische installatie. En wat mij betreft mogen ze bij een volgende – onderhandse – aanbesteding ook weer als kandidaat op ons lijstje staan.“

Felix van Winkel, projectcoördinator/bestekschrijver bureau BBHD architecten in Schagen.

Terug naar het overzicht