Exclusieve woningbouw

De Hollandse Installatie Groep, HIG, is gestart in 1982. Op dit moment bestaat het uit twee bedrijven, actief in twee vestigingen, Bodegraven en Heerhugowaard. HIG Building Solutions (HBS) en HIG Traffic Systems (HTS), beide actief als technische dienstverlener binnen totaal verschillende markten.

HIG Building Solutions is een MKB-bedrijf met alle kenmerken van dien. Een platte organisatie, overzichtelijke, korte lijnen en het besef van een collectief belang. Van betekenis zijn voor de klant, staat bij de HIG voorop. Dit doen we door een continu streven de verwachtingen van onze klanten te evenaren, of liever te overtreffen.

Visie

Met HIG Building Solutions willen we ons duidelijk onderscheiden in de markt door meer van betekenis te zijn voor onze klanten en relaties. Dit doen we door een fullservice organisatie en systemintegrator te zijn. Wij bieden totaaloplossingen gebaseerd op kennis en autoriteit, utiliteitomgevingen en luxe woningbouw. Dit alles in de breedste zin van het woord en waar nodig in samenwerking met gerenommeerde en betrouwbare partners.

Strategie

De markt stelt steeds hogere eisen aan ons bedrijf. Dat vraagt vernieuwing van onze werkwijze, kennis, houding en gedrag. We moeten in staat zijn om efficiënt te werken. Onze klanten willen dat HIG beter presteert dan de concurrentie; slimmer, efficiënter en tegen lagere kosten. Het is van belang om te letten op de kosten, de risico's en de faalkosten.
Ons DNA is kwaliteit, snelheid en flexibel zijn. Dit is wie we zijn en waar we voor staan. Wij maken het graag voor u waar.

Exclusieve woningbouw

HIG Building Solutions is de afgelopen jaren zeer betrokken geweest bij projecten in het hoge segment. Van residentiële villa’s tot luxe penthouses en appartementen. Wij kunnen diverse installaties uitvoeren voor exclusieve woningen, zoals: elektrotechnische installaties, data, beveiliging, audio & video, domotica (in de breedste zin van het woord), ICT, WIFI en netwerken, engineering, BIM, en een volledig lichtplan. Daarnaast kan HIG de volledige projectmanagement uitvoeren. Uw wensen voeren wij uit!
Om onze kennis en ervaring in de exclusieve woningbouw tastbaarder te maken, leest u hieronder een interview met één van onze vaste partners: B&G Audio Video Domotica levert de systemen. Ben van Unen, eigenaar van B&G, geeft in dit artikel enkele voorbeelden die mogelijk zijn in exclusieve woningbouw.

Samenwerking HIG en B&G

Ben van Unen: "HIG en B&G hebben elkaar leren kennen op een prestigieus project in Amsterdam, dat in 2015 is gerealiseerd. Diverse woningen zijn destijds voorzien van Audio Video systemen in combinatie met verlichting en klimaat besturing. De functionaliteiten zijn bedienbaar met design tastsensoren (bedieningen) in combinatie met overzichtelijke touchscreens. De woningen zijn ook volledig op afstand te bedienen door de eindgebruiker. Verder hebben we gezamenlijk een aantal woningen voorzien van high-end domotica systemen."

Domotica

"Domotica, ook wel huisautomatisering of smart-home, is de integratie van technologie en diensten, die de kwaliteit van wonen en leven verbeteren. Van zonwering tot openhaard, van tv tot geluidsinstallatie en beveiligingscamera’s: alles is op afstand te bedienen”, aldus Ben van Unen. Hij vervolgt: "In samenwerking met HIG bedenkt en ontwerpt B&G de complete huisautomatisering. Uiteraard sluit het ontwerp precies aan bij de wensen en eisen van de eindgebruiker.”

Live kennismaken met domotica

Als eindgebruiker begint de zoektocht naar de juiste domoticasystemen tijdens een bezoek aan de showroom van B&G Audio Video Domotica. Ben van Unen licht toe: “Samen met een medewerker van HIG maakt de klant live kennis met de functionaliteiten en mogelijkheden. Hierbij is HIG een belangrijke speler, omdat zij direct kunnen aangeven of het wel of niet in de (bestaande) woning kan worden geïnstalleerd. Zo voorkomen we eventuele teleurstellingen. Bij nieuwbouw is uiteraard alles mogelijk. Samen met HIG verzorgen wij extra comfort, extra luxe en optimale veiligheid voor de eindgebruiker!”

Terug naar het overzicht