Klantinterview ToekomstBouw

HIG Building Solutions heeft in opdracht van ToekomstBouw de complete E-installatie geleverd en aangebracht in een kantoorgebouw, in het hartje van Alkmaar, welke werd getransformeerd tot een fraai appartementencomplex. “De planning was zeer strak, maar door gebruik te maken van een stekerbare installatie, werd de deadline gehaald door HIG!”, blikt Jos Konijn, hoofd projectleider bij ToekomstBouw, terug.

Een stekerbare installatie verkort de doorlooptijd, verlaagt faalkosten en is herbruikbaar en circulair. “Bovendien zijn dit soort installaties heel eenvoudig voor de monteurs uit te voeren. Dat biedt ruimte tijdens krapte op de arbeidsmarkt. Stekerbaar installeren betekent dat alles al prefab is, de installateur hoeft in principe alleen de losse einden nog aan elkaar te verbinden.” 

Wensen bespreken en uitvoeren

Jos kijkt met een trots gevoel terug op het transformatieproject in Alkmaar. “De opdrachtgever had een duidelijke wens: een bestaand kantoorpand op De Laat omtoveren tot een appartementencomplex met 25 appartementen, verdeeld over vier verdiepingen. We hebben met alle hoofdrolspelers van dit project (HIG, onze installateurs en een bedrijf voor de verwarming en het water) om tafel gezeten om de wensen te bespreken. Vervolgens hebben we samen een uitvoerbaar plan gemaakt en zijn we aan de slag gegaan.”

Dit betekende dat het kantoorpand casco gesloopt moest worden. Zo ontstond er een grote lege ruimte op elke verdieping. “We hebben gebruik gemaakt van holle wanden en ruimtes, zodat het stekerbaar installeren probleemloos kon worden uitgevoerd. De wandcontactdozen, bedradingen en dergelijke zijn hierdoor allemaal netjes weggewerkt. Een superstrak effect, dus!” 

Vertrouwd, oprecht en duidelijk

De projectleider heeft al diverse opdrachten in samenwerking met HIG uitgevoerd en is daar goed over te spreken. “Vertrouwd, oprecht en duidelijk. Die drie kernwoorden horen bij HIG. Tijdens dit project heb ik samengewerkt met Raymond Rehorst en ik heb hem ervaren als adequaat en vaktechnisch sterk. Afspraak is afspraak bij hem. Ook de installateurs, Dirk en Daphne, deden hun werk meer dan prima. Ze dachten mee met de klant en werkten snel en nauwkeurig. Op zo’n bedrijf en op zulke mensen kun je bouwen!”, aldus Jos. 

Meer informatie over ToekomstBouw: http://www.toekomstgroep.nl/Bouw/

 

Terug naar het overzicht