HIG Building Solutions verbouwt live datacenter

HBS heeft recent een verbouwingsproject succesvol afgerond bij een grote klant in de telecommarkt. De opdracht werd gegeven in 2015.

Binnen dit project werd de E-installatie en de koeling vervangen en de brandmeld- en blusinstallatie en de regelinstallatie aangepast en uitgebreid. Uiteraard moest hierbij het datacenter gedurende de verbouwing operationeel blijven.

Vanwege veranderde eisen aan het gebruik was een verbouwing noodzakelijk, tegelijk werd het datacenter energiezuiniger gemaakt door de temperatuur in het datacenter te verhogen, de koeling aan te passen en in de noodstroominstallatie gebruik te maken van DRUPS.

Na de verbouwing is het datacenter van Tier 2 naar Tier 3+ gegaan en de PUE is gedaald van 1.6 naar onder de 1.4.werkzaamheden datacenter

 Tijdens het proces werden een 2x 1MW nieuwe E- en koelinstallatie opgebouwd naast de bestaande installaties. Daarna werden de stroomvoorziening en koeling omgeschakeld naar de nieuwe installaties en werden de oude installaties verwijderd. Hiervoor waren een aantal cruciale schakelmomenten benodigd om te zorgen dat het datacenter door kon functioneren. Om te zorgen dat dit zonder onderbrekingen ging is er uitgebreide afstemming aan vooraf gegaan.

werkzaamheden datacenter

Tijdens het project heeft HIG Building Solutions ook uitbreidingen gerealiseerd van de aanwezige infrastructuur in de datazalen en wordt ook de verlichting vervangen door een energiezuinig LED-oplossing.

Terug naar het overzicht