Vernieuwing E-installatie van een Datacenter in België

Voor een bekende telecom operator en cloud provider heeft HIG Building Solutions recent een deel van de E-installatie vernieuwd in hun datacenter in België.

In het datacenter was de elektrotechnische installatie aan vervanging toe en hiervoor was een RFQ uitgeschreven. De RFQ betrof het vervangen van o.a. de hoofdverdeler, de UPS en de STS in een live omgeving. HIG Building solutions is uit de aanbieders gekozen om de het project uit te voeren.

De technische uitdaging was om dit alles te doen terwijl het datacenter operationeel moest blijven. Om dit mogelijk te maken was het noodzakelijk om gebruik te maken van een tijdelijke noodstroom-oplossing. Er waren een aantal  geplande momenten  ’s nachts en in weekenden, waar de stroomvoorziening werd omgeschakeld van de huidige installatie naar de noodstroomvoorziening en terug naar de nieuwe installatie.

Ook op organisatorisch vlak waren er de nodige uitdagingen omdat het datacenter zich bevindt in een kantoor verzamelpand midden in de stad.

Door een intensieve afstemming tussen alle betrokken partijen, een goede voorbereiding en een strakke planning is het project naar volle tevredenheid van de klant uitgevoerd.

Terug naar het overzicht