Real-time snelheidsmonitoring met radars in de Liefkenshoektunnel

HIG Traffic Systems heeft in opdracht van de Liefkenshoektunnel een real-time snelheidsmonitoringssysteem ontwikkeld en gerealiseerd, gebaseerd op radartechniek, geschikt voor in de tunnel.

De grootste uitdaging in dit project zat in het feit dat er geen conventionele detectielussen toegepast mochten worden. Daarom moest uit worden geweken naar een alternatieve non-invasive detectietechniek voor snelheidsmonitoring.

Met de jarenlange ervaring op het gebied van het detecteren van verkeer heeft het gespecialiseerde team van HIG een gedegen keuze kunnen maken voor de juiste detectietechniek en systeemopzet. Hierbij is vooral goed gekeken naar de omgevingsomstandigheden en mogelijke stoorzenders welke van invloed kunnen zijn op de correcte werking van het systeem. Denk bijvoorbeeld aan reflecties en overspraak van detectiegebieden van de radars wat niet mag voorkomen.

Met behulp van geavanceerde radarmodules en het HIG D200 intelligent modem worden de voertuiggegevens waaronder rijrichting, snelheid en voertuiglengte op rijstrookniveau real-time doorgestuurd naar de beheercentrale van de tunnel.  De Liefkenshoektunnel gebruikt het systeem al gedurende een ruime tijd en is tevreden over de oplossing.

 

Terug naar het overzicht
{$headers}