Grote (internationale) belangstelling voor +Lichtlijn van HIG:

De ingebruikstelling van de +Lichtlijn van HIG Traffic Systems in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft voor een grote (internationale) belangstelling gezorgd. Op dinsdag 14 februari werd de oversteekpreventie voor smartphonegebruikers officieel geopend door wethouder Kees Oskam en HIG directeur Bas van Eijk. Zij werden hierbij aangemoedigd door ruim 50 scholieren van Bodegraafse basisscholen.

 Bij de opening was veel belangstelling van de pers. Zo waren NOS, RTL en Omroep West op het kruispunt Goudseweg/Vrije Nesse aanwezig en waren journalisten en fotografen aanwezig van nationale, regionale en lokale pers. De dag begon met een interview van Mark Hofman door Mattie en Wietse van Q-Music waarna NOS Radio 1 om kwart over acht een live vraaggesprek met Mark had op de projectlocatie.

 Op TV werd de gehele dag aandacht besteed aan de unieke samenwerking tussen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en HIG Traffic Systems. Vanaf 12.00 uur tot in de late avond was de ingebruikstelling van de +Lichtlijn een item in het NOS Journaal en in de avond kwam de oplossing ook als onderwerp voor in het RTL Nieuws. In het NOS Jeugdjournaal werd laagdrempelig en voor kinderen goed begrijpelijk aandacht besteed aan de veiliger oversteek in Bodegraven.

De berichten uit de Nederlandse pers zijn inmiddels ook overgenomen op buitenlandse nieuwssites.  

 Op onze Facebookpagina https://www.facebook.com/HIGgroep een uitgebreid overzicht van de officiële ingebruikstelling en de persuitingen.

 Informatie van het NOS Journaal en beelden van het project http://nos.nl/artikel/2158177-stop-verkeerslicht-voor-telefoonverslaafde.html

 +Lichtlijn ingebruikname      

Fotografie: Edwin Bruining
Terug naar het overzicht
{$headers}