Elke dag een stapje vooruit

10.000 ton asfalt in een weekend, twee asfaltsets, vijf frezen en 75 trailers. Hermiel Boersen, projectleider bij Boskalis, praat er met het grootste gemak over. “Als je een dergelijke operatie vaak meemaakt gaat het je steeds gemakkelijker af” zegt hij. “Maar het is nooit optimaal genoeg, na elk grootst opgeschaald weekend zoek ik verbeteringen. Die ambitie moet er altijd zijn”. 

Boskalis is in Nederland één van de contractpartijen van Rijkswaterstaat voor het Variabel Onderhoud van de wegen. “Zuid-Nederland is door de opdrachtgever verdeeld in een drietal percelen en wij staan aan de lat voor Noord-Brabant West. In dit deelgebied heeft Rijkswaterstaat een kleine 400 kilometer wegverharding dat vanzelfsprekend in geschikte staat moet zijn voor de weggebruiker. Tot het einde van dit jaar zorgen wij voor het groot-onderhoud, het levensduur verlengend onderhoud en doen we noodzakelijke betonreparatie van kunstwerken”.

Werken met vaste partners

Veel improvisatie dus? “Dat valt wel mee hoor, op een gegeven moment ben je daarvoor opgesteld natuurlijk. Het zijn werkzaamheden die moeten plaatsvinden binnen een kort tijdsbestek. We onderkennen een herstelperiode van 24 uur, een periode van 48 uur en hebben werkzaamheden die uitgaan van een week. Omdat we gedurende de gehele contractperiode met vaste partners werken en we die samenwerking goed optimaal hebben georganiseerd zijn we ook daadwerkelijk in staat snel te acteren”.

Terug naar het overzicht
{$headers}