Ontwerpleider

Wie zijn wij
HIG Traffic Systems is toonaangevend in geavanceerde detectie-, meet- en informatiesystemen voor de verkeerssector. Onze competenties liggen op het gebied van radar- en intelligente camerasystemen voor snelheidsdetectie en kentekenregistratie, bewakingssystemen voor tunnels en verkeersdatanetwerken langs snelwegen. Daarnaast realiseren wij verkeers(management)systemen als partner van civiele marktpartijen bij tenders voor het hoofd- en onderliggend wegennet.

Wij zijn een MKB bedrijf met alle kenmerken van dien. Een platte organisatie, overzichtelijk, korte lijnen en het besef van een collectief belang. Van betekenis zijn voor de klant staat bij de HIG voorop. Met een continue streven de verwachtingen van onze klanten te evenaren, of liever te overtreffen.

Beschrijving
Managen van het, conform vraagspecificatie, (laten) ontwerpen van producten en systemen. Het hieruit voorgekomen ontwerp (laten) toetsen op conformiteit aan vraagspecificatie (het verzorgen van de verificatie). In zoverre er conflicten bestaan tussen eisen uit vraagspecificatie, deze signaleren en voorstellen doen aan de Projectleider hoe deze in “Afwijkingsrapporten” en “Verzoeken tot wijziging” kunnen worden vertaald.

De ontwerpleider zorgt ervoor dat het geleverde, voor zover realistisch haalbaar, voldoet aan de vraagspecificatie van de klant. Hij bepaalt in welke fase en hoe eisen aantoonbaar gemaakt worden. Hij stelt de projectleider in staat om afwijkingen hierin, ten opzichte van de vraagspecificatie, te verdedigen naar de opdrachtgever.

De ontwerpleider overziet het geheel, maar besteed de delen uit aan de diverse specialisten binnen de afdeling.

Functie-Eisen
Werkzaamheden / Competenties

- (Dagelijkse) aansturing van en samenwerken met ontwerp belaste collega’s (software       /hardware)
- Monitoren planning en corrigeren waar nodig / realiseren van de per tijdsperiode gestelde  ontwikkelingsdoelen
- Monitoren uitbesteed werk (samen met manager engineering en contracting)
- Coördinatie van ontwikkelingswerk in projecten
- Bepalend in ontwerpkeuzes op basis van voldoen aan vraagspecificatie tegen economische waarde
- In projecten technisch aanspreekpunt voor ontwikkelwerk.

Een HIG-medewerker beschikt standaard over de competenties: Klantgericht, Prestatiegericht, Leervermogen en Samenwerkingsgericht. Specifiek voor de functie van Ontwerpleider moet je beschikken over de competenties: Planning en organisatie, Creativiteit, Doorzettingsvermogen en Resultaatgerichtheid.

Opleidingen

- Minimaal HBO opleiding, gericht op techniek.

Dienstverband
Vast

Wij bieden
Een veelzijdige functie in een dynamische werkomgeving! Bij HIG worden kansen geboden en worden jouw prestaties gewaardeerd. Daarnaast bieden wij je een goed salaris en een compleet pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Referentie
Solliciteer via e-mail. Stuur je gegevens, motivatie en CV naar HRM@hig.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

Terug naar het overzicht
{$headers}